SVI MATERIJALI KORIŠTENI U IZRADI PROIZVODA MOGU SE RECIKLIRATI.

BETON

TIPOVI CEMENTA
#
#11 SIVI CEMENT
Visokokvalitetni sivi ili bijeli portland cement koristi se u proizvodnji visokoučinkovitog betona (HPC) u kombinaciji s prirodnim mramornim ili granitnim agregatima i inertnim materijalima. Betonska konstrukcija je armirana. Beton se može reciklirati zbog odsutnosti smola i ljepljivih polimernih sredstava.

AGREGATI OD PRIRODNOG MRAMORA

POLIRANI AGREGATI
#
#31 BIJELO
#
#34 RASPRŠENO
#
#35 SIVO
#
#22 SMEĐE
#
#26 ŽUTO
#
#27 CRVENO
#
#28 PLAVO
#
#29 ZELENO
#
#27 CRVENO
#
#28 PLAVO
#
#29 ZELENO
Polirana površina: obrada izvedena mehanički ili ručno, uklanjajući površinski sloj i otkrivajući homogenu strukturu materijala. Ovakav način obrade stvara karakterističnu glatku površinu.
Dodatno nanesena impregnacija i završni lak daju proizvodu izvrsnu antikorozivnu zaštitu, UV zaštitu i profinjenu završnicu.
RELJEFNI AGREGATI
#
#51 BIJELO
#
#52 RASPRŠENO
#
#53 SIVO
#
#42 SMEĐE

Reljefna površina: obrada se izvodi mehanički ili ručno. Ova vrsta obrade omogućuje da se prirodni mramorni ili granitni agregati istaknu i naglase dubinu strukture.

Dodatno nanesena impregnacija i završni lak daju proizvodu izvrsnu antikorozivnu zaštitu, UV zaštitu i profinjenu završnicu.

Agregati su mješavina raznobojnih, prirodnih frakcija kamena od mramora ili granita s portland cementom i inertnim materijalima. Čestice imaju odabrane strukturne karakteristike i dostupne su u različitim kombinacijama sa sivim ili bijelim portland cementom, ovisno o njihovim svojstvima i zahtjevima za izradu proizvoda.

KARAKTERISTIKE I ODRŽAVANJE

Nisu svi proizvodi dostupni u svim vrstama tretmana i premaza. Kako biste provjerili vrste tretmana i premaza dostupnih za svaki proizvod, pogledajte odjeljak o određenom proizvodu.
Proizvodi veće težine opremljeni su navojima od nehrđajućeg čelika (tipli), gdje se mogu ugraditi prstenasti vijci radi lakše ugradnje i transporta.
Kako bi izgled proizvoda ostao nepromijenjen dulje vrijeme, preporučamo čišćenje proizvoda vodom i odgovarajućim deterdžentom te povremeno impregniranje. Preporuke za čišćenje i održavanje možete pronaći “ovdje”.
Za više informacija o našim proizvodima kontaktirajte tvrtku.

DRVENA GRAĐA

MEKO DRVO – BOR (SMREKA)
#
#61 BOJA BORA
#
#62 BOJA ORAHA
#
#63 BOJA MAHAGONIJA
#
#64 BOJA PALISANDRA
#
#64 BOJA HRASTA
Smreka se nudi kao puno drvo s odabranim dijelom strukture stabla. Drvo je tretirano pigmentiranim impregnatorom na bazi vode. Raspon boja odabire se i naručuje na zahtjev kupca, a dostupan je u sljedećim opcijama: boja bora, boja oraha, boja mahagonija, boja ružinog drveta, boja hrasta.
TVRDO DRVO – BAMBUS, IROKO
#
#66 BAMBUS
#
#67 IROKO

Tvrdo drvo je dostupno na zahtjev i Encho Enchev – ETE zadržava pravo odabira najprikladnije vrste tvrdog drva ovisno o proizvodu i dostupnosti relevantne vrste egzotičnog drva na tržištu.

  • Bambusovo drvo je toplinski obrađeno i visoko komprimirano tijekom posebnog procesa proizvodnje. Kao rezultat ovog procesa dobiva se materijal s izuzetno visokim karakteristikama tehničke čvrstoće i trajnosti. Dizajniran je da izdrži ekstremna opterećenja. Proizvod je karboniziran i posebno premazan za njegu. Tvrtka Encho Enchev – ETE nudi ritmične isporuke ove vrste sirovina i preferirani je proizvod zbog svojih karakteristika.
  • Iroko je tretiran uljem radi boljeg estetskog izgleda, ali je i otporan na vremenske uvjete bez premaza zbog velike gustoće i tvrdoće drva.

Drvo je prirodan materijal i svaka greda/daska nije identična drugima, a mogu postojati male razlike u izgledu drvenog konca, tonu i prirodnim nedostacima, unatoč obradi. Kako se vrijeme mijenja (topla klima, suha klima, vlažna klima, hladna klima), struktura drva se mijenja i može povećati ili smanjiti svoj volumen, uzrokujući pukotine ili pukotine. Iako je to prirodan proces, treba ga napomenuti. Kako bi se smanjili utjecaji vremenskih uvjeta, ploče su tretirane visokoučinkovitim impregnantima i lakovima na bazi vode koji produljuju vijek trajanja drva i usporavaju starenje materijala. Ovim postupkom ne poništava se naknadno periodično održavanje drvene građe kako bi što duže zadržala svoju kvalitetu. Ovisno o vrsti drva dostupna je određena paleta boja koju naručitelj naručuje na zahtjev. Encho Enchev – ETE radi s FSC certificiranim drvetom. Drvo se isporučuje krajnjem korisniku bez potrebe naknadne mehaničke obrade.

KARAKTERISTIKE I ODRŽAVANJE

Nisu svi proizvodi dostupni u svim vrstama tretmana i premaza. Kako biste provjerili vrste tretmana i premaza dostupnih za svaki proizvod, pogledajte odjeljak o određenom proizvodu. Kako bi izgled proizvoda ostao nepromijenjen duži vremenski period, preporučamo da se proizvodi peru vodom i odgovarajućim deterdžentom te povremeno impregniraju. Preporuke za čišćenje i održavanje možete pronaći “ovdje”. Za više informacija o našim proizvodima kontaktirajte tvrtku.

METAL

ČELIK
#
RAL 7024
#
RAL 9007
#
RAL 9006
#
RAL 3001
#
RAL 9005
#
RAL 1021
#
RAL 5015
#
RAL 6032
#
RAL 1037

Tvrtka Encho Enchev – ETE standardno koristi poliesterske boje s biserno mat efektom, koje daju teksturirani neprozirni premaz. Za usporedbu relativnih RAL boja, koristite komercijalnu RAL paletu. Boje izvan navedenog raspona boja Encho Enchev – ETE podliježu dodatnoj naplati.

Obrada čeličnih elemenata različitih debljina i marki, ovisno o specifikaciji proizvoda, prolazi kroz sljedeće korake:

  • čišćenje čelika strojem za pjeskarenje
  • elektrogalvanizacija*
  • nanošenje hibridnog temeljnog premaza cink ester-epoksid
  • primjena elektrostatskog čvrstog poliestera u prahu

(*) Ovaj tretman povećava otpornost čelika na koroziju i podliježe dodatnoj naplati (samo na zahtjev).

INOX
#
#81 INOX

Encho Enchev – ETE koristi nehrđajući čelik AISI 304.

KARAKTERISTIKE I ODRŽAVANJE

Nisu svi proizvodi dostupni u svim vrstama tretmana i premaza. Kako biste provjerili vrste tretmana i premaza dostupnih za svaki proizvod, pogledajte odjeljak o određenom proizvodu.
Kako bi izgled proizvoda ostao nepromijenjen duži vremenski period, preporučamo da se proizvodi peru vodom i odgovarajućim deterdžentom te povremeno impregniraju. Preporuke za čišćenje i održavanje možete pronaći “ovdje”.
Za više informacija o našim proizvodima kontaktirajte tvrtku.