PRIMJENA SANdBOT STROJEVA ZA PJESKARENJE

Patentirana (PL 218148) tehnologija SANdBOT za čišćenje bez prašine koristi inovativni hidro abrazivni sustav. Širok raspon primjena čini ovaj stroj za hidro pjeskarenje najuniverzalnijim i najučinkovitijim na tržištu.

SANdBOT je rješenje za ova područja:

Brodogradnja i pomorski sektor

Stroj za pjeskarenje se koristi u prefabrikaciji i konstrukciji plovila. Zajamčena radna sigurnost u potencijalno eksplozivnim područjima čini SANdBOT EX namjenskim alatom za brodograditelje.
Jednostavan za korištenje i mobilan, SANdBOT se također koristi za popravak i održavanje brodova tijekom putovanja. Uspješno se koristi na svim vrstama jedinica od čelika, stakloplastike, drva ili aluminija.

pogledaj video →

Rudarstvo

Rad SANdBOT-a ne izaziva iskrenje. Uređaj može obavljati svoje zadatke u rudnicima i offshore platformama. Zbog toga vodeći izvođači hidro abrazivnih radova biraju strojeve za pjeskarenje naše marke.
Naša tehnologija dobro radi u industriji rudarstva i prerade nafte i prirodnog plina, kemijskoj industriji na rudarskim platformama i u rudarskoj industriji.

Izgradnja

Izgradnja je prirodno okruženje za SANdBOT. Zahtjevne primjene, kao što je čišćenje betona za popravak, jetkanje, pregled čelične infrastrukture ili za potrebe rušenja, izazovi su za koje smo razvili naše strojeve za pjeskarenje.
U slučaju betonskih površina, hidroabrazivni sustav osigurava savršenu pripremu protukliznih površina za boju ili antikorozivne premaze. SANdBOT ubrzava radove obnove i zbrinjavanje olova i azbesta.

pogledaj video →

Cestogradnja

Prilikom izgradnje i obnove prometnica i mostova SANdBOT strojevi za pjeskarenje osiguravaju sigurnost i učinkovitost rada. Kao alternativa, metoda uklanjanja horizontalnih oznaka, hidroabrazivni sustav osigurava sigurnost radnika i sudionika u prometu.
Uz održavanje visoke radne učinkovitosti, ne stvaraju se prašina, dim, mrlje ili opekline na površini ceste. SANdBOT je podrška u provedbi najtežih zadataka, poput čišćenja površina tijekom popravaka.

Obnova urbanog prostora i zaštita spomenika

SANdBOT uklanja grafite i druge naslage s betonskih površina, metalnih površina, žbuke, kamena, pješčenjaka, mramora, metala, asfalta, opločnika i cigle.
Uređaj će postići željeni efekt čistog zida, bez obzira kakvu boju “umjetnik” koristio. SANdBOT dobro funkcionira u obnovi zgrada, spomenika, kipova pa čak i željezničkih vagona i drugih prijevoznih sredstava.

Radovi sa SANdBOT-om:

Zidovi zgrada i rezervoari za vodu

Sanacija fasada zgrada i zidova spremnika pitke vode i kanalizacijskih sustava je zadatak za SANdBOT.
Stroj za pjeskarenje učinkovito čisti vertikalne površine, bez obzira na vrstu materijala od kojeg su izrađene: beton, mramor, cigla, klinker, kamen, pješčenjak, drvo ili žbuka.

pogledaj video →

Površine cesta

SANdBOT je rješenje za uklanjanja privremenih oznaka s asfaltnih površina i betonskih cesta i autocesta.
Stroj sigurno uklanja termoplastične trake i boje za označavanje na cestama, emulzije za izravnavanje, boje na bazi smole i površinske premaze protiv klizanja.

pogledaj video →

Kalupi za ljevaonice

SANdBOT učinkovito uklanja sve vrste onečišćenja iz kalupa za lijevanje i kalupa, zahvaljujući tomu ljevaonički proizvodi dobivaju najvišu kvalitetu.

Čelične konstrukcije i elementi

SANdBOT omogućuje selektivno uklanjanje sloja laka i drugih površinskih onečišćenja kada je cilj aktivnosti sanacijsko lakiranje. Stroj s čeličnih elemenata uklanja širok raspon boja: mini, olovo, katran, kromat, kadmij i druge premaze kao što su: beton, hrđa, patina, bitumen, kloridi i soli.
Stroj za pjeskarenje uklanja sve onečišćenja s površine čeličnih konstrukcija mostova, rešetki ili plovila. U automobilskoj industriji, učinkovit je u uklanjanju plijesni, naslaga, masti i ulja.

Renoviranje metalnih dijelova

Svaki mehanički uređaj zahtijeva servis i popravak. Oni koji rade u zahtjevnim uvjetima često na sebi nose svoju radnu prošlost. Prije početka sanacije zaštićenu površinu treba očistiti.

pogledaj video →

Auto radionice

SANdBOT je savršen za auto radionice, za skidanje premaza boje s karoserije automobila, čišćenje šasije, felgi, pogonskih vratila, osovina itd.
Odgovarajuća prilagodba tlaka radnog crijeva i veličine abraziva očišćenoj površini čini primjenu praktički neograničenom.

Uklanjanje azbesta

SANdBOT je odgovor na stroge propise i zahtjevnost procesa uklanjanja azbestnih površina. Stroj uklanja ostatke artexa i kamenca s betonskih stropova i čeličnih nosača. Također uklanja hrđu, bitumen, boju i industrijske premaze s raznih površina, ne oštećuje polietilenske pokrove.
Hidroabrazivni sustav iznimno je svestrano i brzo rješenje koje se može koristiti od bolničkih kotlovnica do višekatnica. Osigurati sigurnost zaposlenika, polietilenskih navlaka i okoliša je naš zadatak. Korištenje SANdBOT-a skraćuje vrijeme rada za pola i smanjuje njegove troškove.

SANdBOT može raditi na 3 načina:

HIDRO PJESKARENJE             ZRAK + VODA + ABRAZIV


ISPIRANJE                                 ZRAK + VODA


SUŠENJE                                  ZRAK

SANdBOT uklanja

hrđu, boje, lakove, plastične premaze, gumene premaze, beton, cement, vapno, pjene, maziva, ulja, emulzije, biljne premaze, mulj i druge zagađivače.

Kako funkcionira hidro pjeskarenje?

Tehnologija hidro pjeskarenja sastoji se u stvaranju trofazne mješavine zrak-voda-abraziv i njenom usmjeravanju prema tretiranoj površini pomoću crijeva i radne mlaznice. Zbog činjenice da se abraziv natapa vodom, dobiva se veća kinetička energija zrna. To rezultira brojnim pozitivnim učincima, kao što su: povećanje radne učinkovitosti, smanjenje prašenja, ispiranje zagađivača i povećana trajnost radnih crijeva i glava.
Hidro pjeskarenje omogućuje korištenje širokog spektra abraziva.

NAJČEŠĆI ABRAZIVI SU:

1. GRANAT                                    2. KVARCNI PIJESAK*                          3. PROIZVODNA ŠLJAKA                             4. ELEKTROKORUND

* Uporaba kvarcnog pijeska, za razliku kod hidro pjeskarenja, u tradicionalnom suhom pjeskarenju je zabranjena.