Kako bi se postigla dugotrajna i stabilna površina, GRAVELFIX stabilizator šljunka, mora se polagati počevši od profesionalno izrađenog temelja.
1) Pozicioniranje i sidrenje rubova za definiranje perimetra konstrukcije, zadržavanje površinskog šljunka i zaštitu vanjskih rubova GRAVELFIX-a od bočnih sila.
2) Zbijte dno područja kako biste ga ujednačili i izbjegli udubljenja. Preporučljivo je koristiti završni sloj dobro stisnutog pijeska ili finog granulata za stvaranje homogene, čvrste i stabilne površine.
3) Položite GRAVELFIX ploče na površinu bez ikakvog sidrenja, težina samog šljunka će držati rešetke čvrsto na tlu. Ploče se lako prilagođavaju obliku projekta rezanjem nožem ili običnim škarama.
4) Napunite rešetke granulatom po vašem izboru preporučenih veličina između 5 mm i 12 mm. Svaki granulat i ukrasni šljunak idealan je za izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, dok je za korištenje vozila obvezna upotreba agregata visoke tvrdoće poput granita, porfira, bazalta i općenito inertnih proizvoda za izradu asfalta kako bi se izbjeglo prekomjerno drobljenje samog agregata.
5) Ravnomjerno ispunite ploče tako da se formira sloj od najviše 2 cm iznad Gravelfixa. Kao završni korak, preporuča se korištenje vibro ploče kako biste ravnomjerno pritisnuli površinu, koja će se u svakom slučaju s vremenom slegnuti.
6) Nakon što se saće popune, posao je završen i površina će odmah biti prohodna. Preporuča se korištenje kamenčića u prostorima koje posjećuju djeca kako bi površina bila manje abrazivna u odnosu na lomljeni kamen – granulat.

Pogledajte video zapise ugradnje: